جمعه1403/7/6

21:55:5

154

دکتر اسلام‌پناه در کارگاه انتقال تجربه سازمان اداری و استخدامی کشور؛

تجربیات سازمان ملی استاندارد ایران را در مسیر کسب موفقيت‌های درخشان بین‌المللی روایت کرد

رییس سازمان ملی استاندارد ایران در کارگاه تجربه نگاری در مرکز آموزش مدیریت دولتی سازمان اداری و استخدامی کشور، فراز و نشیب مسیر کسب موفقيت‌های بین‌المللی را با سرفصل "استاندارد ایران در تراز جهانی" با مدیران حاضر در کارگاه تبیین کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان ملی استاندارد ایران،  این سازمان در دوران تحوّلی خود طی سال‌های 1400 تا 1403 تلاش‌های گسترده‌ای برای ایجاد، حفظ و ارتقاء روابط حسنۀ خود با سازمان‌های بین‌المللی استاندارد، نهادهای استاندارد و تأیید‌ صلاحیت کشورهای عضو سازمان بین المللی استاندارد (ISO) به‌عمل آورد که پس از سال‌ها، اخذ عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران در «اتّحادیۀ تأیید صلاحیت آسیا - اقیانوسیه» (APAC) و «اتّحادیۀ بین‌المللی اعتبار بخشی آزمایشگاه‌ها» (ILAC) کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک (IEC) و سیستم بین المللی IECE و IECEX و غیره از دستاوردهای این تلاش‌هاست.
دکتر اسلام‌پناه، پیش از ظهر امروز (سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳) در این کارگاه با "روایت تجربه" موفقیت‌های بین‌المللی، به ارزیابی همترازی مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در بهمن ماه سال گذشته اشاره کرد و گفت: ظفرهای غرور آفرین حاصل از این ارزیابی‌ها با تلاش و تاب آوری بسیار، در حد فاصل جنگ رژیم صهیونیستی و فلسطین مظلوم و وعده صادق الهی رقم خورد.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه این فجر فنی نه تنها زمینه ساز جهش تولید کیفی خواهد شد بلکه در تقویت اقتصاد نقش تعیین کننده‌ای دارد، تصریح‌کرد: عضویت مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در اتّحادیۀ بین‌المللی تأیید صلاحیت آسیا - اقیانوسیه پس از ۲۶ سال و در ۸ دامنه فعالیت موثر و ۵ زیر دامنه، جریان ساز جهش تولید کیفی و رشد اقتصادی کشور خواهد بود.
🔹 نتایج آزمون نهادهای بازرسی و آزمایشگاههای تایید صلاحیت شده توسط مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، مورد وثوق مجامع بین المللی در ۱۱۰ کشور قرار گرفت.
 وی در این تبیین به آمار اتاق بازرگانی تهران، اشاره کرد و اظهارداشت: بر اساس این آمار، این موفقیت فنی، تاثیر ۲۰ میلیارد دلاری را در اقتصاد کشور و ارزآوری بیش از ۵۰ میلیون دلاری را برای کشور رقم می‌زند.
دکتر اسلام‌پناه، تصریح‌کرد: موفقیت در ارزیابی همترازی مرکز ملی تایید صلاحیت ایران نه تنها زمینه ساز جهش تولید کیفی خواهد شد بلکه در تقویت اقتصاد نقش تعیین کننده ای دارد و سبب گشایش درهای بازارهای جهانی برای کشور عزیزمان می شود.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه نهاد های اعتبار بخشی و تایید صلاحیت در دنیا اهدافی چون حذف موانع فنی، حذف آزمون و بازرسی مجدد یک محصول یا خدمت برای ورود به بازارهای بین المللی را دنبال می کنند؛ افزود: تجار و صادرکنندگان ایرانی برای اثبات تطابق کیفیت کالاهای خود با الزامات کشور مقصد می توانند از خدمات نهادهای ارزیابی انطباق مستقر در جمهوری اسلامی ایران استفاده نمایند و این امر زمان و هزینه را برای تجار و صاحبان صنایع به حداقل کاهش می‌دهد.
دکتر اسلام‌پناه در پاسخ به کاهش ماندگاری کالا در گمرکات با این رویداد بین المللی، اذعان داشت: طبق اظهار وزارت اقتصاد و دارایی کشور رسوب کالا در اولین مرحله از ۸۰ روز در خیلی قبل‌تر به ۱۶/۵ روز و در مرحله بعد به ۷/۵ روز کاهش یافت.
دبیر شورای‌عالی استاندارد در ادامه گفت: توسعه و ارتقاء توافقات تجاری دوجانبه و چندجانبه و به رسمیت شناختن نهادهای بازرسی و آزمایشگاه‌های معتبر تایید صلاحیت شده توسط دولتها و بخش خصوصی همه کشورهای عضو را به دنبال دارد. این تحول فنی و اقتصادی برای تولید کنندگان، تجار فعالین اقتصادی و بازرگانان اطمینان از پذیرش محصولات و خدمات خود در کشورهای مختلف را به همراه دارد و از مزایای دسترسی به بازارهای جهانی بهره‌مند می‌شوند.
دکتر اسلام‌پناه با اشاره به قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، اظهارداشت: به موجب این قانون، فعالیت‌های اعتباربخشی در «مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران» انجام می‌پذیرد که رئیس آن به پیشنهاد رئیس سازمان و تصویب شورای‌عالی استاندارد و با حکم رئیس سازمان برای مدت چهار سال انتخاب می‌شود.
در این کارگاه که به همت سازمان اداری و استخدامی کشور با حضور مدیران و روسای دستگاه‌های اجرایی موفق برگزار می‌شود، رییس و معاونان مرکز آموزش مدیریت دولتی، جمعی از نمایندگان وزارتخانه‌های علوم، نفت، صمت، اتاق اصناف، اتاق بازرگانی، صنایع،  معادن و کشاورزی ایران، گمرک جمهوری اسلامی ایران، بخش خصوصی حضور داشتند و سئوالات خود را پیرامون تجربیات این رخداد بین المللی و تاثیرات آن در رشد اقتصاد ملی و توسعه تجارت بین‌المللی مطرح کردند که رییس سازمان ملی استاندارد ایران پاسخگوی سئوالات بود.